Slavlinders
Een lekkere variant op de slavink. De gehaktvulling bestaat uit varkens- en rundvlees en is omwikkeld met dunne plakjes vers mager spek. De vlinder is daarna licht plat gedrukt waardoor de bereiding wat sneller verloopt. De randen zijn voorzien van paneermeel en gedroogde kruiden.
Bereidingswijze:
Koekenpan: Half hoog vuur, ontdooid product ca. 10 minuten bakken, regelmatig keren
Ingrediënten: varkensvlees 68%, rundvlees 22%, paneermeel (tarwe, gluten), kleurstof E180, E169b, E160c, gedroogde groenten, peterselie, , aardappelzetmeel, , voedingszuur E325, E301, E300, E331, zout, bamboevezel, paprikapoeder, rookaroma, ui, gemengde specerijen, dextrose, geleermiddel E401, zuurteregelaar E316, emulgator E451, E450.
Voedingswaarde per 100 gram:
energie 1248kJ, energie 296kcal, vet totaal 24g, vet verzadigd 10g, koolhydraten 5g, Waarvan suikers 0.5g, eiwit totaal 17g, zout 1,5g.
Allergenen:
Tarwe, gluten.