Kip in kerriesaus met doperwten en rijst
De kipfiletstukjes worden geserveerd in smaakvolle kerriesaus met doperwten. Deze maaltijd uit de Hollandse keuken is een gezonde en voedzame maaltijd die minder zout bevat en rijk aan eiwit is.
Bereidingswijze:
Haal de maaltijd uit de vriezer, prik gaatjes in de folie.
Stel de magnetron in op de juiste bereidingstijd en vermogen zie verpakking (12 minuten 800W)
Verwarm de vriesverse maaltijd en verwijder de folie.
Schep de maaltijd op een bord en geniet van de maaltijd.
Ingrediënten:
Erwten 33%, gekookte rijst met peterselie 31% (water, rijst, peterselie), water, gebakken kippenfilet 12% (gekookte kip 97%, zout, dextrose), wortelen 3%, kokosmelk, zonnebloemolie, uien, ananas (ananas, ananassap, zuurteregelaar: citroenzuur), gemodificeerd zetmeel, TARWEbloem, bouillon (zout, zetmeel, LACTOSE, gistextract, maltodextrine, dextrose, kippenvet en -vlees, uien, wortelen, zonnebloemolie, specerijen), suiker, knoflook, kerrie 0,1% (kruiden en specerijen), ananassap uit concentraat, zout, limoensap (water, limoensapconcentraat, citroenpulp, voedingszuur: citroenzuur, limoen extract), sambal (rode chilli, zout), specerijen.
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie (kJ/kcal) 474 / 113
Eiwitten 6.1 g
Koolhydraten 16 g
waarvan suikers 1.6 g
Vetten 2.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.7 g
transvetzuren 0 g
Vezels 1.7 g
natrium 0.1 g
Zout 0.25 g
Allergen:
Glutenbevattende granen, tarwe, melk