Boerenkoolstampot met spekjes en rookworst
Een stamppot met boerenkool typeert de Nederlandse keuken en mag ook zeker niet ontbreken in onze Hollandse gerechtenassortiment. De boerenkoolstamppot wordt geserveerd met spekjes en schijfjes rookworst in jus.
Bereidingswijze:
Haal de maaltijd uit de vriezer, prik gaatjes in de folie.
Stel de magnetron in op de juiste bereidingstijd en vermogen zie verpakking (12 minuten 800W)
Verwarm de vriesverse maaltijd en verwijder de folie.
Schep de maaltijd op een bord en geniet van de maaltijd.
Ingrediënten:
Aardappelen 36%, boerenkool 21%, water, rookworst 13% (varkensvlees, water, varkensspek, rundvlees, zetmeel, zout, specerijen, rookaroma, duindoornpoeder, rook), zonnebloemolie, spekreepjes 2% (varkensvlees, water, zout, dextrose, natuurlijk aroma, stabilisatoren: difosfaten, trifosfaten, antioxidant: natriumascorbaat, conserveermiddel: natriumnitriet), volle MELKpoeder, rundvleesextract (rundvlees, zout), TARWEbloem, gemodificeerd zetmeel, bouillon (zout, gistextract, zetmeel, zonnebloemolie, groente-extracten (SELDERIJ, uien, prei, tomaten, wortelen), uienpoeder, knoflook, kruiden en specerijen) , zout, kleurstof: karamel, specerijen.
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie (kJ/kcal) 544 / 131
Eiwitten 4.2 g
Koolhydraten 8.8 g
waarvan suikers 0.4 g
Vetten 8.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.1 g
transvetzuren 0 g
Vezels 1.5 g
natrium 0.38 g
Zout 0.95 g
Allergen:
Glutenbevattende granen, tarwe, melk en selderij