20%Vlees Bitterballen
Een vleesragoût in een fijne paneerlaag.
Bereidingswijze:
Frituren
Verhit vet of olie tot 180°C.
Baktijden: ontdooid 3 minuten, bevroren 4 minuten.
Ingrediënten:
Paardenvlees (29%)*, water, paneermeel (tarwebloem, volkorentarwemeel, gist, zout, water, tarwezemelen, suiker, lijnzaad, margarine, moutextract (bevat gerst)), doorhaalvloeistof (water, tarwemeel, tarwezetmeel, verdikkingsmiddelen: guargom, xanthaangom, zout), tarwebloem, palmolie, soja-eiwithydrolysaat, rundergelatine, zout, verdikkingsmiddelen: E464, E466, kruiden en specerijen, tarwevezel, aroma's (bevat gluten (tarwe), soja), smaakversterkers: E621, E631.
* komt overeen met 20% gekookt paardenvlees. Kan sporen van pinda bevatten. E-nummers zijn door de EU goedgekeurde hulpstoffen.
Voedingswaarde per 100 gram:
energie 792 kJ / 189 kcal
vet totaal 8,3 gram
vet verzadigd 3,9 gram
koolhydraten totaal 18 gram
waarvan suikers 1,5 gram
eiwit totaal 9 gram
zout 1,1 gram
Allergenen
soja, glutenbevattende granen, tarwe, rundvlees, glutamaat (E620 - E625), gerst Kan sporen van pinda bevatten.